1006

Шановні користувачі!

Пропоную вам огляд нових надходжень книг, подарованих читачами до фонду абонементу художньої літератури. 

Ці та багато інших видань чекають саме на вас в ауд. 167!


  • Франкл, В. Людина в пошуках справжнього сенсу. Психолог у концтаборі - 2-ге вид. - Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2018. – 160 с.

Три роки ув’язнення в концентраційних таборах Дахау і Освенцимі, голод, приниження, нелюдська жорстокість та страждання — не кожен зміг вижити в таких умовах, а написати про свій досвід життєстверджуючий твір наважився лише Віктор Франкл, австрійський психолог і філософ, засновник логотерапії. «Людина у пошуках справжнього сенсу. Психолог у концтаборі» розійшлась накладом в 10 мільйонів екземплярів і переведена на 24 мови світу. Книга складається з двох частин: власне ув’язнення, опис життя в концтаборі та роз’яснення, спостереження та виведення нового психіатричного методу — логотерапії і введення поняття проактивності.


  • Талан, С. Я захищу тебе : роман, від фіналістки конкурсу "Коронація слова" – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2019. – 288 с.

Скалічені війною долі Кирило був закоханий в Кіру ще зі школи. Та вже тоді вони були занадто різні, аби бути разом. І навіть весілля не змінило цієї обставини. Але Кирило завжди хотів бути поруч. Коли у 2014 почалася війна, запальна та відчайдушна Кіра вирушили добровольцем. І Кирилові не залишалося нічого, окрім як піти за нею. Він ладен був вирушити у саме пекло. І навіть тоді, коли Кіра отримала те страшне поранення, що зробило її калікою, Кирило був поруч. Та одного дня у комп’ютері дружини він знаходить те, що здатне покласти край їхньому майбутньому. Невже жінка, заради якої він ладен був померти, має інше життя? Те, в якому для Кирила немає місця…


  • Стивенс, Ч. Похищенная. – Харьков; Белгород: Клуб семейного досуга, 2011. – 368 с.

Целый год взаперти, один на один с похитителем-психопатом – и некогда самодостаточная Энни О'Салливан уже не властна над своим телом и близка к потере рассудка. Но даже в ее воспаленном мозгу не могла родиться мысль о том, что она не случайная жертва и кто-то помог маньяку сделать выбор. Выжить любой ценой... Теперь Энни не остановится даже перед убийством.


  • Фабіцька, Й. Шалене танго : істеричний роман, пер. з польск. – Львів : Урбіно, 2010. – 224 с. – ( На шпильках).

Протягом одного дня Ядзя втрачає роботу й нареченого. Від повного відчаю її рятує хіба що жахливий синок Гуцьо, ексцентричні подруги та пристрасть до коктейлю «Cкажений пес». Коли внаслідок необдуманого вчинку, Ядзя потрапляє на танцювальний телеконкурс, усі переконані, що її остаточне падіння – це лише питання часу. Ні в кого немає сумніву, що в Ядзі від народження відсутнє почуття ритму. До всього, вона ніяк не може позбутися зайвої ваги. Але найбільшою проблемою виявляється її партнер, підстаркуватий плейбой, колишня зірка, а нині – другорядний танцюрист Ципріян. Проте несподівано життя набирає нових обертів Переклад з польської - Божена Антоняк.


  • Генкс, Т. Історії, наклацані на друкарській машинці : оповідання: пер. з англ. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2018. – 439 с. 

Том Генкс — зірковий голлівудський актор, володар двох «Оскарів», а віднедавна ще й чудовий письменник. Збірка «Історії, наклацані на друкарській машинці» складається з сімнадцяти оповідань, які відкривають читачеві різну Америку і різну американськість. Якісь оповідання змусять реготати до сліз, якісь розчулять і здивують. Герої Генкса вирушають на Місяць у саморобній ракеті, насолоджуються славою у Парижі під час промотуру блокбастера, намагаються втілити мрії у Нью-Йорку, грають у боулінг і займаються серфінгом. З 70-х років минулого століття Том Генкс колекціонує друкарські машинки(у колекції актора уже понад сотня вінтажних машинок), тож у кожному з оповідань є цікаві епізоди, пов’язані з ними. Генксовому стилю притаманні кінематографічність, вишукана простота, влучність метафор та увага до деталей. Його акторську гру цінують за чесність та чуттєвість, ці риси Том Генкс привносить і в свої художні твори.


  • Нотомб, А. Токійська наречена : роман, пер. з фр. – Львів : Вид-во Старого Лева, 2019. – 160 с.

Амелі приїздить у Японію, щоб пізнати культуру цієї країни та вивчити японську мову. Рінрі — японець, студент факультету французької філології. Вони обоє — немов люди із різних світів, але Рінрі закохується в цю дивну дівчину, таку близьку й далеку водночас. Амелі має мрію: зійти на Фудзіяму і зустріти на вершині цієї гори перші промені ранкової зорі. Лише так вона зможе глибше пізнати Японію і краще зрозуміти себе. Мрія Рінрі — одружитися з Амелі. Кожен із них іде до своєї мети, досягаючи власних вершин і пізнаючи себе, і врешті віднаходить щось більше, ніж кохання.


  • Косый, А. Н. "Днепр"- чемпион! – Днепропетровск : Журфонд, 2011. – 464 с.: фот.

Эта книга – итог многолетней работы по освещению самого «звездного» периода днепропетровского футбольного клуба «Днепр» с 1983 по 1989 годы, когда автор был бессменным пресс-атташе футбольного клуба. За этот период команда дважды становилась чемпионом СССР, дважды серебряным призером и дважды бронзовым призером чемпионатов СССР и обладателем Кубка СССР. Книга очень богато иллюстрирована, содержит массу совершенно эксклюзивных материалов, основанных на интервью и частных беседах, дневниках и воспоминаниях как самого автора, так и знаменитых тренеров и игроков «Днепра» того периода.


  • Риз, Д. Книга теней : роман: пер. с англ. – Москва : Эксмо ; Санкт-Петербург : Домино, 2007. – 655 с. – (Книга-загадка, книга-бестселлер)

Франция, начало XIX века. Юная монастырская воспитанница Геркулина, обвиненная в сношениях с дьяволом, получает помощь с неожиданной стороны; в числе ее новых знакомых – инкуб, суккуб, таинственный Асмодей и Себастьяна, придворная художница обезглавленной французской императрицы. Себастьяна доверяет Геркулине тайну "Книги теней" и поручает молодой монахине опаснейшее задание. Книга Джеймса Риза - утонченная стилизация под готический роман с выведенным на первый план эротическим подтекстом - заслужила высокую оценку как у читателей, так и у литературных критиков


  • Век волков : сборник: пер. с пол. / сост. В. Аренев. – Харьков ; Белгород : Клуб семейного досуга, 2015. – 574 с.

Самые интересные фантасты Восточной Европы — Анджей Сапковский, Генри Лайон Олди, Марина и Сергей Дяченко, Святослав Логинов, Кир Булычев и другие — делятся своими историями о доблести и отчаянии, о долге и выборе, о грани между мирами, которая иногда становится слишком тонкой… Рассказы стремительно перенесут вас из средневековой Франции в Берлин перед Второй мировой, из дачного поселка у озера — в дворцовые покои народа Холмов, со склонов Карпат — в Речь Посполитую. Падшие ангелы и вампиры, драконы и ведьмаки, колдуньи и эльфы, древние боги и существа, которым нет имени, ждут встречи с вами!


  •  Винк, Т. Если любишь  отпусти: роман. – Харьков : Книжный Клуб "Клуб Семейного Досуга", 2018. - 253 с.

Эля была влюблена в Шуру еще со школы. Однако началась война — и судьба разделила их. Шура пропал без вести. Шли годы, девушка не могла забыть о первой любви. Казалось, что она больше никогда и никого не сможет полюбить так сильно. Встреча с Юрой изменила ее жизнь. В нем она увидела родственную душу, его теплый взгляд, полный нежности, согрел ее сердце. Наверное, вот оно, счастье — свой дом, любящий муж, сынишка Сашенька. Но внезапно в жизнь Эли врывается Шура — живой… Спустя долгих тринадцать лет. Женщина понимает, что все еще любит… Как быть дальше? Ведь не зря говорят: если любишь — отпусти. А сердце разрывается на части…