0909

У Дніпропетровську до Дня міста 12 вересня працюватимуть безліч святкових розважальних майданчиків, повідомляють в управлінні культури та мистецтв Дніпропетровської міської ради. Цьогорічне свято буде проходити під девізом «Краще місто на Дніпрі».

Вже традиційним стане арт-фестиваль «Прописка в художньому кварталі», який вранці почнеться на алеї проспекту Карла Маркса від вулиці Сєрова до вулиці Короленка.

На захід з'їдуться понад 200 учасників, серед них художники, дизайнери, майстри народного промислу, петриківського розпису, фотохудожники, фольклорні колективи, кінематографісти та інші, які представлять і виставлять на продаж свої роботи.

Також на алеї проспекту редакція газети «Наше місто» та громадська організація «Клуб виноградарів Придніпров'я» представлять фестиваль-дегустацію винограду і авторського вина «Дніпропетровська лоза», де жителі та гості міста зможуть оцінити продукти виноградарства, зазначають в управлінні.

На площі Героїв Майдану за ініціативою музею українського живопису відбудеться мистецький пленер живопису «Портрет нашого міста», суть якого полягає в тому, що на всій площі буде намальовано портрет Дніпропетровську. До роботи приєднаються як професійні художники, так і мешканці міста. Учасники на картині зможуть малювати будь-які об'єкти, які пов'язують їх з містом.

Також від площі і до Фестивального причалу стартує парад «Місто з історією» у складі духових оркестрів і ретро-автомобілів.

Опівдні на Театральній бульварі розпочнеться фестиваль класичного музичного мистецтва «Модна класика», під час якого будуть виконуватись музичні композиції світової класики.

В цей же час на Європейській площі проходитиме святкова програма «Театральне місто». На сцені свої вистави будуть показувати найкращі театральні колективи міста.

На День міста дніпропетровці та мешканці міста зможуть насолодитися вже традиційним музичним марафоном «Парад оркестрів». На сцені біля Дніпропетровського цирку можна буде почути концертні виступи оркестрів та ансамблів - кращих музичних колективів Дніпропетровська, в тому числі учнів і студентів навчальних закладів міста.

На набережній, на майданчику біля ресторану «Горець», проходитиме ІІІ Междужнародний фестиваль пісочної анімації «Дотик».

Цінителі кінематографічного мистецтва на майданчику навпроти готелю «Дніпропетровськ» зможуть приєднатися до перегляду кращих фільмів з колекції Міжнародного фестивалю «Дніпро-сінема».