2810

28 жовтня в Україні щорічно відзначається свято – День визволення України від фашистських загарбників, в день остаточного вигнання військ нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни за межі сучасної території України.

Свято встановлене відповідно до Указу Президента УкраїниВіктора Ющенка від 20 жовтня2009 року «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…»

Шановні ветерани!

В цей день ми низько вклоняємося і висловлюємо слова глибокої вдячності. Ваші мужність і відвага, героїзм та нескореність духу є зразком для прийдешніх поколінь. Минають роки, змінюються покоління, але пам'ять про ті буремні роки, коли здригалася рідна земля, горіли села, гинули тисячі мирних жителів, назавжди залишиться в наших серцях. Українці ніколи не забудуть про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним. Міцного вам здоров'я, довгих років життя, любові та уваги рідних.