3110

Книгу «УКРАЇНСЬКІ ВОЇНИ ДОБРА І ПРАВДИ» презентовано 27.10.2016 р. в Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна (ДНУЗТ). Видання – це збірка спогадів героїв, які захищали незалежність і свободу України на Донбасі. Серед них – викладачі ДНУЗТ: Віктор Артемчук, доктор технічних наук, і Дмитро Снітько, кандидат філософських наук. Автор ідеї та упорядник збірки – дніпрянин Фідель Сухоніс (засновник та головний редактор журналу “Бористен”).

Презентація, на якій були присутні студенти, викладачі, науковці пройшла в дуже щирій, теплій, душевній та емоційній обстановці. Розповіді-роздуми Д.Снітька та В.Артемчука, які згадували та показували фото із воєнним буденням, пояснювали сенс тих чи інших дій, надзвичайно схвилювали присутніх.

Своїм баченням страшного обличчя війни і необхідністю віри в душі кожного захисника поділився військовий капелан Дмитро Поворотний. Від імені волонтерів проникливими спогадами поділився Рашад Тагієв, представник Азербайджанської діаспори. Володимир Забара, заслужений діяч мистецтв України, представив авторський музичний клип «Киборги України». Серед тих, хто вимушено покинув домівки на Донбасі, була сім’я Ганни Калашникової, бібліотекаря НТБ ДНУЗТ. Ганна щиро подякувала всім захисникам за готовність захищати українські землі. Курсант Дмитро Нікулочкин висловив власну думку щодо книги та від імені студентів подякував всім учасникам АТО – і героям книги, і волонтерам, за мужність, небайдужість та активну громадянську позицію. Студента Вікторія Салаутіна, чий батько є воїном АТО, надзвичайно проникливо виразила свої почуття людини, що чекає кожної хвилини повернення своїх рідних і любимих. Пісня «Повертайся живим» та вірш «Герої не вмирають» у емоційному виконанні Вікторії заставили плакати майже всю аудиторію.

Організатори презентації «УКРАЇНСЬКІ ВОЇНИ ДОБРА І ПРАВДИ» – Володимир Кравець, волонтер і доцент ДНУЗТ, Фідель Сухоніс, автор збірки, Тетяна Колесникова, ведуча заходу і директор Бібліотеки, висловлюють щиру подяку усім, хто взяв участь у заході. Читайте правильні книжки! Слава Україні! Героям слава!