1101

Сьогодні, 11 січня, – одна з важливих дат на рік, оскільки відзначається Міжнародний день «дякую» (International Thank You Day). Хто і коли придумав цей день – точно невідомо. Принаймні, серед численних свят ООН і ЮНЕСКО такого свята не значиться, хоча там є різні дні, наприклад, і такий абстрактний, як Міжнародний день щастя. Існує версія, що Міжнародний день "дякую" придумали заповзятливі співробітники однієї з компаній, яка виробляла листівки, щоб підвищити власні продажі. Як би там не було, але ідея виявилася напрочуд гарною.

Традиція говорити у відповідь слова вдячності з'явилася дуже давно. З тих пір подяка – вміння гідно оцінити будь-яку виявлену до нас уважність, всяку зроблену нам добру справу. Вона має велику суспільну вартість, адже підтримує в людях бажання робити добро іншим; бажання ж робити добро іншим – це любов.

Сьогоднішній день – хороший привід зайвий раз згадати, що наше повсякденне життя складається з маленьких дрібниць. Почніть день з чарівних слів: скажіть слова подяки в першу чергу своїм рідним і близьким, зателефонуйте тим, хто далеко, пригадайте тих, кому колись забули подякувати, тому що це хороша можливість виправити ситуацію. І, взагалі, робіть приємні маленькі дрібниці на кожному кроці – кажіть "дякую" частіше, ніж ви це робили раніше.