0901

Шановні читачі, автори, колеги!

Сьогодні ми представляємо новий IV випуск журналу “UNIVERSITY LIBRARY AT A NEW STAGE OF SOCIAL COMMUNICATIONS DEVELOPMENT” (http://unilibnsd.diit.edu.ua ). Новий в усіх відношеннях – і з точки зору формату, і щодо редколегії видання, і можливостей інтегрування до світового інфопростору.

Це видання про комунікації і для комунікації, публікації для якого були відібрані науковим комітетом однойменної міжнародної конференції UniLibNSD і рекомендовані редакційною колегією (http://conflib.diit.edu.ua/Conf_univ_Library).

Журнал праць конференції “UNIVERSITY LIBRARY AT A NEW STAGE OF SOCIAL COMMUNICATIONS DEVELOPMENT” надає безпосередній відкритий доступ до свого контенту, виходячи з наступного принципу: вільний відкритий доступ до результатів досліджень сприяє збільшенню глобального обміну знаннями.

Вперше у вітчизняній бібліотечно-інформаційній практиці ми публікуємо статті в двох форматах – pdf та html. Це дозволить читачеві будь-якої країни світу знайомитися з текстом в перекладі на будь-яку мову.

Редакція журналу бере участь у програмі Cited-by від  Crossref та відкриває всі свої посилання, тому автори можуть отримувати відомості про цитування власних публікацій безпосередньо зі сторінок видання.

Міжнародна конференція ініційована Науково-технічною бібліотекою Дніпровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна (https://library.diit.edu.ua) та проходила 3-4 жовтня 2019 р. в конференц-залі ДНУЗТ (м. Дніпро, Україна). Тема конференції UniLibNSD 2019 – “Університетська бібліотека в розвитку цифрової інфраструктури науки та освіти”

Активними співорганізаторами конференції є Наукова бібліотека Білоруського національного технічного університету, Республіка Білорусь (директорка Інна Юрік) та Бібліотека Назарбаєв університету, Республіка Казахстан (директорка Асемгуль Темирханова). Стратегічний партнер – Українська Бібліотечна асоціація.

Нагадую, що тези та презентації доповідей конференції доступні на сайті конференції в рубриці «Матеріали конференції» http://conflib.diit.edu.ua/Conf_univ_Library

Міжнародна редакційна колегія високо цінує внесок кожного автора. Ми щиро дякуємо нашим читачам за інтерес до UniLibNSD, нашим рецензентам – за компетентність, делікатність і доброзичливість.

Щиро бажаємо нашим партнерам і читачам успіхів та впевненості в завтрашньому дні! Запрошуємо до співпраці.


Тетяна Колесникова,

канд. наук із соціальних комунікацій, с.н.с.,

директорка Науково-технічної бібліотеки

Дніпровського національного університету залізничного транспорту,

Головний редактор UniLibNSD