1203

ЖІНКА ЯК КВІТКА

Східна мудрість стверджує, що жінка – це квітка. А чоловік – садівник. Садівник доглядає і плекає квітку. Квітка, в свою чергу дякує йому, даруючи свою ніжність і красу. 

Саме тому з початком весни ми вирішили створити в університеті святковий настрій і організували виставку декоративно-прикладної творчості «Легенди про квіти». 

Близько 30 авторів надали свої роботи на розсуд відвідувачів, і це дійсно варто уваги! Петриківський розпис та вишиванки, роботи з бісеру та авторські ляльки, старовинні рушники та найсучасніші фото колажі – далеко не повний перелік наданих експонатів.

Майстерно виконані технікою плетіння гачком літні кофтинки Ірини Андрєєвої-Ватченко з порогу привертають до себе увагу. Стелаж вишитих хрестиком квітів та натюрмортів автора Світлани Лагдан отримав свою окрему назву «Вся країна повита красою». Малюнки стилем «Петриківський розпис» надала на виставку бібліотекар Ганна Адамян. До речі, біля фото квітучих гілочок вишні та абрикоси з її фото-колекції навіть відчуваєш аромат весняного саду…

Пройдемось далі. Рушники 30-х років, в’язані серветки початку ХХ ст., вишиті картини на грубому полотні – зразки майже вікової історії, що збережена у побутових речах.

Зупинимось біля виробів з бісеру. Як багато майстерності, уваги, терпіння треба прикласти, щоб вийшла така краса! Окремі квіти, гілочки й букети, квітуча сакура й прикраси у вигляді кольє тішать око та викликають захоплення…

А головним переможцем, із  відчутною перевагою голосів відвідувачів виставки, визнано Валентину Дураніну, жінку незвичайно талановиту у будь-якій справі, до чого вона тільки звернеться. Вишиванки, роботи з бісеру, (навіть вишивка по дереву!), ляльки, зібрані з уламків та одягнені у вишукані мереживні костюми, мініатюрні кімнати, де відчувається затишок – це треба побачити на власні очі! 

Тож запрошуємо всіх бажаючих переглянути виставку, надихнутись творчою атмосферою та вкотре здивуватись жіночою фантазією, втіленою у виробах декоративно-побутового мистецтва!

Виставка працює з 9.00 до 16.00 в к. 262, новий навчальний корпус, 2-й поверх, читальний зал наукової літератури.