1505

15 травня Міжнародний день сім’ї

Сім’я – це щастя, любов і удача,

Сім’я  – це влітку поїздки на дачу.

 Сім’я – це свято, сімейні дати,

Подарунки, покупки, приємні витрати.

Народження діток, перший крок, перший лепет,

Віра в найкраще, хвилювання і трепет.

Сім’я – дружна праця і вічні турботи,

Сім’я – це вдома багато роботи.

Сім’я – це складно. Сім’я – це важливо.

Сім’я – це коли все на світі можливо.


Генеральною Асамблеєю ООН у 1993 році було встановлено Міжнародний день сім’ї, покликаний привернути увагу світового співтовариства до проблем сім’ї, підвищити рівень поінформованості у питаннях стосовно сім’ї і поглибити знання соціально-економічних і демографічних процесів.

Як зазначають в ООН, родина продовжує залишатися центром соціального життя, забезпечуючи благополуччя всіх її членів, починаючи з навчання дітей і закінчуючи турботою про літніх людей. Стратегії, орієнтовані на інтереси сім’ї, можуть сприяти досягненню перших п’яти цілей в царині сталого розвитку: викорінення злиднів і голоду, забезпечення здоров’я населення, благополуччя для людей всіх вікових категорій, доступ до освіти протягом усього життя і досягнення гендерної рівності. ООН розглядає сім’ю як основний елемент суспільства, тому, вважають в організації, коли зневажаються права однієї сім’ї, під загрозою знаходиться все людство.

Міжнародний день сім’ї в кожній країні має власні традиції, але всі вони зводяться до того, що це основний осередок суспільства, що є фундаментом всіх інших. Навіть в давнину шлюб вважався основою держави і священним таїнством. 

У цей день люди влаштовують тематичні вечори, феєрверки, акції, семінари, конкурси, концерти. Оскільки цей день не оголосили офіційним вихідним, то його варто святкувати в колі родини – саме так, як подобається вам. Повечеряти в колі родини, зробити маленькі подаруночки, спільно переглянути веселий фільм – будь що буде чудовим рішенням.

За матеріалами сайтів:

https://www.unian.ua/society/10549590-ukrajinci-sogodni-vidznachayut-mizhnarodniy-den-simey.html

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2700279-svit-vidznacae-den-simi.html