2702

За даними Webometrics Ranking of World's Universities за січень 2015 року Дніпропетровський національний університет залізничного транспорту академіка В. Лазаряна посів 38 місце у рейтингу університетів України за рівнем їх присутності у мережі Інтернет (http://webometrics.info/en/Europe/Ukraine#%20).

Міністерство освіти і науки України враховує показники рейтингу для оцінювання академічної та наукової діяльності вищих навчальних закладів.

Дослідження Webometrics проводяться двічі на рік, в січні і липні, та охоплюють дванадцять тисяч університетів з усього світу, серед них 297 українських вищих навчальних закладів. Рейтинг складений дослідницькою групою Cybermetrics Lab при найбільшому в Іспанії дослідницькому центрі Consejo Superior de Investigaciones Cientificas (Вища рада з наукових досліджень).

Дані для визначення рейтингу збираються одночасно по всім критеріям протягом однієї неділі, в процесі складання

враховується кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту вищого навчального закладу, зовнішні посилання на нього, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів, іншими словами оцінюється змістовна та інформаційна  складова веб-сайту навчального закладу.

Традиційно світовими лідерами  Webometrics є університети США – 58 університетів у Top-100 світового рейтингу. До п'ятірки країн лідерів рейтингу входять також Велика Британія, Канада, Австралія та Німеччина.

 

 Детальніше...