0303

Якщо ви, шановний студенте ДІІТу, твердо намірились пов’язати свою трудову долю з залізничним транспортом, то надійним підгрунтям вам в цьому стане книга заслуженого журналіста України Юрія Швайка

"Железная дорога Приднепровья. Патриоты стальной колеи"

Адже її сторінки розповідають не лише про різні епізоди сучасної історії нашої країни, Придніпровської залізниці - однієї з головних транспортних артерій України, але і знайомлять з людьми, трудові і ратні будні який - гідний приклад для наслідування молоді.

Когорта героїв книги - легендарні люди. Такі як відважний ас Великої Вітчизняної двічі Герой Радянського Союзу Амет хан Султан, талановитий поїздний диспетчер і керівник Придніпровської сталевої магістралі Герой Соціалістичної Праці Микола Закорко, повний кавалер ордену "За заслуги", ректор ДІІТу, професор Олександр Миколайович Пшінько. Ще - афганець Олександр Жураковський, що провів третину життя длеко від Батьківщини, свідок і ліквідатор наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Валерій Климович, приятель радянських космонавтів Володимир Ясинський, знаменита колійна династія Смоків, загиблий при виконанні воїнського обов’язку в ході АТО Станіслав Осауленко та інші, не менш поважні Особистості. Багато з них, до речі, - вихованці ДІІТу.

Знайомство з ними розкриває суть душі залізничника, прищеплює відчуття гордості цією професією, формує характер тих, хто вирішив гідно нести і передати нащадкам естафету любові і патріотизму до сталевої галузі транспорту України.

Щасливої дороги сторінками книги, шановні читачі!