0411

День залізничника — професійне свято працівників залізничного транспорту. В Україні відзначається щорічно — 4 листопада. Бібліотека ДНУЗТ (ДІІТ, https://library.diit.edu.ua/uk) активно підтримує галузеву освіту, науку та інновації, а значить, - це і наше свято!
Саме 4 листопада 1861 року з Відня через Перемишль до залізничного вокзалу Львова прибув перший поїзд на територію сучасної України. Цей день вважається початком історії залізниць в Україні.
До незалежності України офіційна історіографія називала першою залізничною лінією ділянку Одеса — Балта, яка була побудована на 5 років пізніше від лінії Перемишль — Львів. Комуністичний режим замовчував усі досягнення на тій території сучасної України, яка належала не до царської Росії, а до Австро-Угорщини.
Головним органом управління залізничним транспортом в Україні є Укрзалізниця, яка забезпечує 3% ВВП країни. До сфери Укрзалізниці входять Донецька, Львівська, Одеська, Південна, Південно-Західна та Придніпровська залізниці (https://uk.wikipedia.org/…/%D0%94%D0%B5%D0%BD%D1%8C_%D0%B7%…


Вітаємо з Днем залізничника! 

Бажаємо професійних успіхів і розвитку. Нехай всі шляхи та стріли будуть в правильному напрямку. Нехай горить зелене світло будь-яким починанням і бажанням. Здоров'я вам, сили духу і тіла, енергійності, цілеспрямованості, процвітання, добробуту і всього найкращого!