2810

Шановні користувачі!

 

З 25 по 31 жовтня 2021 року в світі проходить Міжнародний тиждень відкритого доступу  http://www.openaccessweek.org/

Гасло цього року – «Це важливо – як ми відкриваємо знання: справедлива участь». Його метою є об'єднання знань та мобілізація громадянського суспільства задля забезпечення вільного та рівного доступу до освітніх ресурсів і результатів наукових досліджень між дослідниками з розвинених країн та країн, що розвиваються. Особливої ваги це питання набуває в умовах пандемії та закритих кордонів між країнами, що актуалізує суспільну потребу в відкритій науці.

Наша бібліотека щорічно долучаєтся до світової спільноти у відзначенні Тижня відкритого доступуЦього річ ми пропонуємо до вашої уваги книгу «Історія старого Катеринослава та губернії у світлинах», створену ентузіастами-бібліотекарами, щиро закоханими в рідне місто, які шанують його історію і розкривають її для інших за допомогою фото різних авторів, створених протягом багатьох років. Книгу надано у відкритому доступі на сайті НТБ http://omp.diit.edu.ua/index.php/main .

Презентація книги та виступ директора, Тетяна Колесникова й спів авторки ідеї Анна Адамян :

 https://www.youtube.com/watch?v=JAMTaNko650

Презентація доповіді Тетяна Колесникова ««Гражданская наука»: где библиотеки унаверситета?»

 http://conflib.diit.edu.ua/Conf_univ_Library_2021/paper/view/24928/13803

Цей тиждень – чудова нагода широкому загалу вчених, викладачів долучитись до відкритого доступу до знань, надати свій доробок суспільству задля його розвитку, розквіту та прогресу.