1011

Шановні користувачі!

Щорічно, 10 листопада відзначається Всесвітній день молоді. Саме в цей день на Всесвітній конференції молоді у Лондоні, що проходила 29 жовтня – 10 листопада 1945 року, була заснована Всесвітня федерація демократичної молоді (ВФДМ). Міжнародне об’єднання молодіжних організацій – це центр міжнародного демократичного молодіжного руху, який об’єднує молодь незалежно від політичних і релігійних поглядів, расової та національної приналежності. ВФДМ веде боротьбу за мир, права молоді, незалежність народів, інтернаціональне згуртування прогресивної молоді проти колоніалізму, неоколоніалізму, фашизму та расизму.

Абонемент художньої літератури пропонує до вашої уваги топ-10 найбільш популярних книг для молоді. Чекаємо на вас!

 

1. Михайло Булгаков «Майстер і Маргарита»

Роман Булгакова вже давно став класикою літератури. Твір досить складне, але разом з тим і цікаве за рахунок переплетень безлічі літературних жанрів. Приваблює молодь притаманна в сюжеті фантастична нотка, любовна лінія і багато тонкої сатири.

2. Стефані Майєр «Сутінки. Сага »

Екранізований роман письменниці з Америки про кохання між вампіром і простою дівчиною давно завоював визнання навіть тієї молоді, яка книги воліє не читати. Популярність «саги» багато в чому обумовлена цілою серією повнометражних фільмів.

3. Пауло Коельо «Алхімік»

«Алхімік», втім, як і інші твори бразильського письменника, сповнений філософських концепцій. Головний герой у пошуках можливості реалізації власної мрії багато мандрує і розмірковує про життя і його сенс. Тема пошуку сенсу буття є актуальною і не тільки для творів Коельо. Саме вона здатна привернути, що шукає сенс життя, молодь до читання.

4. Габріель Гарсіа Маркес «Сто років самотності»

Вибір даного твору молодим людьми – це скоріше данина моді, ніж усвідомлений вибір. Однак книга здатна заманити читачів і ті з них, хто зміг зрозуміти описувану в ній суть філософії людини як такого, після прочитання неодноразово повертаються до неї. Книга примітна тим, що перечитуючи її вже не в перший раз, людина відкриває для себе нові, не поняті їм до цього грані і смисли.

5. Януш Вишневський «Самотність в мережі»

Роман приваблює багатьох представників молоді актуальністю цієї теми в сучасному світі. Побічно книга дає зрозуміти, чому молодь мало читає: з'явився легкий доступ до інформації, у тому числі і про інших людей. Однак, отримавши такі можливості, людина все одно залишається деколи самотнім, незважаючи на «мегабайти флірту» і «іскор», які миготять між користувачами інтернету.

6. Джоан Роулінг «Гаррі Поттер»

Історія про маленького чарівника, що бореться проти зла, повністю занурює читача в світ фантазій, чарівництва і дитинства. Величезну популярність набула не тільки книга, але і засновані на ній повнометражні картини.

7. Антуан де Сент-Екзюпері «Маленький принц»

Книга повністю розкриває тему невикористаних можливостей, мистецтва взаєморозуміння і вірності, яку людина повинна зберегти самого себе.

8. Федір Достоєвський «Злочин і кара»

Класика літератури про студента Раскольникове, образ якого було розкрито російським письменником дуже яскраво і жваво. Герой зумів увібрати в себе дуже суперечливі якості, і в одному ньому змогло ужитися і нице, і високе.

9. Маргарет Мітчелл «Віднесені вітром»

Твір Маргарет Мітчелл стало не тільки романом про закоханій парі і терзаннях від випробовуваних почуттів. Книга зуміла увібрати в себе повністю образ епохи, в якій відбуваються події.

10. «Щоденник Анни Франк»

Щоденник єврейської дівчинки Анни Франк, яка потрапила в концтабір в Амстердамі. Вона описувала в своїх зошитах всі жахи війни і того, що довелося пережити їй самій до моменту, коду трагічно обірвалося її життя. «Щоденник Анни Франк» став не тільки бестселером, а й нагадуванням всьому людству про цінності миру між країнами.

За матеріалами сайту:

https://sites.google.com/site/knigiakicitaemolod/home/so-zaraz-citae-molod