3012

До Вашої уваги книга «Історія старого Катеринослава та губернії у світлинах» підготовлений працівниками бібліотеки Дніпровського національного університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна.

    Звідки ми родом? Таке питання рано чи пізно задає собі кожна людина. Хто проживав на землях, де зараз живемо ми самі? Які спогади зберігає наш край? Як виникла назва, котру досить довго носило наше місто? Що відбувалося на цих землях у самі буремні часи української історії? Які будівлі збереглися з давнини, які з них зникли назавжди і як зберегти те, що витримало удари часу та подій, для наступних поколінь? На ці питання та на багато інших відповість ця книга.

Видання призначене для широкого кола читачів, в т. ч. студентів ЗВО та коледжів. Книга буде цікава для всіх, хто полюбляє старожитності та цікавинки минулого, кого хвилює історія краю та залишки архаїчної катеринославської архітектури. Читачі, що звернуться до цієї книги, дізнаються про щось нове і зацікавляться історією краю та збереженням його культурної спадщини.

    Електронна версія книги представлена на сайті бібліотеки ДНУЗТ в розділі «Е-видавництво», «Е-книги» http://omp.diit.edu.ua/index.php/main/catalog/book/6