1606

Дорогі Колеги і Колежанки!


Запрошуємо до VII міжнародної конференції «UNIVERSITY LIBRARY AT A NEW STAGE OF SOCIAL COMMUNICATIONS DEVELOPMENT», долучайтеся до лав активних учасників креативної міжнародної бібліотечно-інформаційної спільноти, що створюють новий формат УНІВЕРСИТЕТСЬКОЇ БІБЛІОТЕКИ (http://conflib.diit.edu.ua/Conf_univ_Library_2022).


Організаційний комітет VII Міжнародної конференції «University Library at a new stage of social communications development» (06.10-07.10.2022 р., http://conflib.diit.edu.ua/Conf_univ_Library_2022), незважаючи на повномасштабне воєнне вторгнення росії, як держави-агресора, в Україну  вирішив проводити форум в онлайн форматі.
Бібліотечно-інформаційна спільнота повинна захищати в усьому світі права на найвищі людські цінності, демократичні права для себе та інших, цінувати різноманіття культур, підтримувати національну освіту і науку.



ТЕМА 2022. ЕРА ТРАНСФОРМАЦІЙ БІБЛІОТЕК ТА НОВА ЕКОЛОГІЯ ЖИТТЯ 


Секція 1. Стратегічне партнерство

Секція 2. Менеджмент і маркетинг бібліотек вищих навчальних закладів

Секція 3. Фонди бібліотек: традиційні та електронні ресурси; комплектування; наукова обробка; використання; оцифровка й цифрове збереження фондів

Секція 4. Послуги бібліотек із підтримки науки та освіти:

– політики і практики відкритих знань: відкрита наука, відкрита освіта, відкритий доступ, відкриті дані;

– цифрове бібліотечне видавництво;

– оцінювання наукових ресурсів: бібліометрія, наукометрія, нові та виникаючі метрики;

– бібліотеки в соціальних мережах: пошук студентів, науковців та необхідної інформації

Секція 5. Зміна ролей: від постачальників інформації до педагогів

Секція 6. Внесок теорії та досліджень у трансформацію бібліотек


Сьогодні саме той час, коли університетські бібліотеки по всьому світу своєю діяльністю підтверджують, що вони дуже чуйні та сприйнятливі до спроби руйнування фундаментальних людських цінностей, швидко змінюваних течій технологічного розвитку, соціальних викликів, а також до виникаючих парадигм викладання, навчання і проведення досліджень.
Ми усвідомлюємо, що екосистеми, в яких ми працюємо, навчаємось, досліджуємо та проводимо особистий час, пов'язані з іншими екосистемами. І нова екологія екосистем орієнтує нас не лише на впровадження інновацій у бібліотечно-інформаційну діяльність, а й на продовження термінів служби тих ресурсів, якими ми вже володіємо, на креативність рішень у тому, як нам дати «друге життя» цінній інформації з фондів бібліотек, на перепрофілювання та переорієнтування наших просторів, на переосмислення та трансформацію бібліотечних послуг.
А ще – це про відкритість, доступність та інклюзивність. Про смисли та практики відкритої науки та відкритої освіти, про відкриті освітні ресурси, про все те, що дозволяє бібліотекам підтримувати нову еко-концепцію "запозичення-використання-повернення".
Ми – за екосистемність продуктів та послуг на благо кожного, своїх спільнот та природи!


Журнал статей конференції UniLibNSD індексується в SCOPUS