2806

Шановні користувачі!


Здавалося, в кінці минулого століття наукова фантастика остаточно поступилася пальмою першості фентезі. Але сьогодні жанр переживає справжній ренесанс. Кінематограф, відеоігри, образотворче мистецтво — фантастика всюди. Книги також не лишаються осторонь. Вашій увазі пропонується топ фантастичних книг, на які однозначно варто звернути увагу. Неординарні яскраві історії порушують межі реальності, руйнують рамки звичайного. Пориньте в цей новий світ — страхітливих машин і космічних апаратів, подорожей у часі й нереальних істот. Разючих створінь авторської думки: часто таких, що лякають, ще частіше — тих, що дарують надію на краще.

Марина та Сергій Дяченки — українські письменники, що працюють у жанрі фантастичної літератури. Звання найкращих фантастів Європи отримали на міжнародному фестивалі Єврокон-2005. Належать до найуспішніших літераторів України (2010), їхні книги досягли мільйонних тиражів.

Деякі твори авторів з нашого фонду:

«Vita Nostra». Страх живе в кожному з нас. Дрімає до часу десь на денці душі. А чи не найсильніший страх — за життя власної родини. Сашку, вже майже випускницю школи, безтурботне дівча, шантажем і погрозами лиховісна людина (людина?) у чорному змушує вступити до таємничого Інституту спеціальних технологій десь мало не на краю землі. Надлюдськими зусиллями крок за кроком студенти-першокурсники визубрюють абсурдні завдання, суцільну нісенітницю, а над їхніми головами дамокловим мечем нависає повсякчасний страх за свою сім’ю. Здолати його в собі, здійнятися над ним, стати невразливим, ПРОЗВУЧАТИ — найвище призначення кожного студента. Сашчин фініш так близько! Та чи вдасться останній крок?

«Спадкоємець». Одного вечора вистава мандрівного театру, який прибув у старовинне місто, зруйнувала сімейний затишок Егерта Солля. Виявилося, що його син Луар - насправді нащадок темного ордену Лаша, спадкоємець великих Магів та новий Брамник. Юнак, який ще хвилину тому мав аристократичну родину, опиняється на вулиці, затаврований прокляттям - спадщиною справжнього батька. І тепер він має обирати свій шлях.

«Шрам». Життя – примхлива штука. Сьогодні ти – блискучий офіцер Егерт Солль, улюбленець долі, відчайдух та красень-коханець, тебе обожнюють і тобі заздрять. Здається, так триватиме вічно. Але один хибний крок – і твоє життя стає твоїм же прокляттям. Тепер ти вигнанець, боягуз, зрадник та нікчема. Хто ж той Мандрівець, який спотворив твоє обличчя жахливим шрамом, а життя перетворив на пекло? Де шукати його, як вимолити прощення?

«Долина совісті». Хіба можемо ми уявити, наскільки страшною для людини є цілковита самотність? Коли в твоєму житті, житті талановитого та успішного письменника, немає місця жодній рідній душі, чи навіть просто другові. Коли ти привид, невидимка серед натовпу. Бо хрест твій – жахлива здатність прив’язувати до себе людей. Може, навіть до смерті. У нього немає жодного шансу перехитрувати власну Долю і подарувати щастя коханій, та любов здатна творити чудеса. Хай на мить, на кілька митей, назавжди…

Ге́нрі Ла́йон О́лді — Хто не знає Генрі Лайона Олді? Ану-бо, озивайтесь! Хто не знає, що цей мислитель живе в українському місті Харкові, а його рукою водять Олег Ладиженський та Дмитро Громов? Творчий тандем з’явився в літературі ще 1990 року і з того часу регулярно дарує радість своїми творами. Видавництво «Зелений пес» публікує серію «Світи Генрі Лайона Олді». Тут ви знайдете традиційний «олдівський» стиль – безліч підтекстів, суміш стилів, карколомний сюжет, і безперечно, глибокі думки. А головне – усі нові романи харківського дуету Ладиженського та Громова українські читачі будуть читати першими. Бо так велів сам Генрі Лайон Олді.

…Шість мешканців готелю «Обитель героїв» зникло чортзна куди після нічного нападу таємничих лиходумців. Слідство по цій справі доручено двом конкуруючим підрозділам, але барон фон Шмуц, обер-квізитор Всевидющого Приказу, та магічка вищої кваліфікації Генрієтта Кукіль, вігіла Тихого Трибуналу, ще не знають, куди приведуть їх шляхи слідства. Можливо, це буде зловісний Чурих, гніздо некромантів, або цитадель Чорно-Білого Майорату, де в давні часи стрибнув з балкону у вічність магистр найдивацького з усіх орденів лицарства…

«Шмагія». Чи доводилося тобі, шановний читачу, чути про синдром помилкової мани? Очевидно, що ні. Інша річ – лейб-малефік Андреа Мускулюс, якому за фахом доводиться зустрічати людей, вражених цією астральною недугою. Але навіть і цей високоповажний чаклун не міг припустити, що насправді це зветься шахрайською магією або ж скорочено - шмагією. Так уже судилося: мудрим – магія, Висока Наука, а хто з простолюду поткнеться - тому шмагія, на посміховисько! І хто б міг припустити, що невеличка провінційна місцевість, яка просто кишить чаклунами-самоуками, може приховувати в собі стільки таємниць? А все почалося п'ять років тому... Саме тоді були Дикі Лови, саме тоді у лісі знайшли чудовисько-виворотня, саме з того часу, після відвідин Їжачої Рукавиці, раптово занедужала жінка, і на додаток до всіх бід сталося таємниче зникнення дітей. Та тут роботи вистачить не те, що для малефіка, а й для цілої когорти чаклунів найвищої кваліфікації!

Анджей Сапковський (Andrzej Sapkowski) — відомий польський фантаст, автор славнозвісного «Відьмака». Нова трилогія цього модного нині автора переносить читача до Чехії часів гуситських воєн. Пригоди Рейневана з Беляви, лікаря, чарівника, палкого коханця та хороброго вояка, почалися у першому романі «Вежа блазнів». «Божі воїни» – друга книга трилогії. Спекотного літа 1427 запах Крові стояв у Празі. Папська булла перетворилася на вогонь та меч для гуситів, які, назвавши себе божими воїнами, стали на криваву стежку війни. Релігійна війна в центрі Європи залишає по собі згарища й купи трупів. І звісно, не обминає Рейневана, сміливого воїна, але безталанного коханця. Майстер потрапляти в халепи та скрутні ситуації, Рейневан все-таки виходить сухим з води - волею провидіння та завдяки допомозі товаришів. Разом із Божими воїнами він веде боротьбу за істинну віру, метиться за кривди та несправедливість. І нарешті знаходить справжнє кохання...

«Вічне світло». Коли все почалося, ніхто не знав, чим усе закінчиться. Він був звичайним шукачем пригод, спокусником чужих дружин, якому щодня доводилося рятуватися від халеп. Усе змінилося, стерлося під важкими черевиками Божих воїнів. І колишній блазень та халамидник Рейневан перетворився на одного з найкращих гуситських шпигунів. Кровопролитна війна от-от поглине світ. Хрестоносці та гусити препарують території, не лишаючи нікому права вибору. Лицарів-розбійників, інквізиторів, відьом і чаклунів, володарів і простий люд — усіх торкнуться ці події. Могутній маг Рейневан і його вірні соратники опиняються у вирі протистояння та небезпечних інтриг. Їм доведеться ризикнути життями, захищаючи власні переконання. Але навіть це не має більшої вартості, ніж любов. І коли кохана Ютта опиниться в лещатах інквізиції, Рейневан поставить на карту все…


На абонементі художньої літератури на вас чекає 

багато творів фантастики та фентезі!

Чекаємо шанувальників у к. 167, 1-й поверх, новий корпус


Джерела:

https://www.livelib.ru/book/1003020708-vichne-svitlo-andzhej-sapkovskij

https://chtyvo.org.ua/authors/Oldi_Henri_Laion/Obytel_heroiv/

https://nashformat.ua/authors/maryna-ta-sergij-dyachenky-books

https://uk.wikipedia.org/wiki

https://archive.chytomo.com/issued/7-ukraiinskix-fantastichnix-knig-na-yaki-varto-zvernuti-uvagu

http://starfort.in.ua/page/ukr-sff-2021

посилання на перелік сучасної української фантастики

https://uk.wikipedia.org/