0711

Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності-2022

У середу 9 листопада у День української писемності та мови відбудеться Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності-2022.

Наукова бібліотека УДУНТ запрошує університетську спільноту долучитися до написання радіодиктанту в своїх залах (ауд. 262, 263, 266).

З собою мати аркуші, ручки, теплий одяг і гарний настрій!

Диктант розпочнеться об 11:00 за київським часом. Втім, ми рекомендуємо підключитися на 20 хвилин раніше, щоб мати змогу прослухати додаткову інформацію.

Авторкою тексту є українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕНу Ірина Цілик, а читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева.

Долучитися до участі в диктанті можна у будь-якому зручному форматі – трансляції на радіо, телеканалі та діджитал-платформах:

  • Українське Радіо або Радіо Культура;
  • телеканал Суспільне Культура;
  • діджитал-платформи Суспільного: фейсбук-сторінку Суспільного та ютуб-канали Українського Радіо та Суспільне Новини;
  • додатки suspilne.radio або Дія.

Текст диктанту буде оприлюднено 10 листопада. Якщо ви хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете:

  • Надіслати паперового листа за адресою:  м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада.
  • Сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу [email protected] або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

Організатори заходу уточнили, що будуть вдячні, якщо учасники зроблять фото та відео того, як пишуть диктант чи готуються до нього та опублікують у соціальних мережах із гештегом #радіодиктант2022.


За матеріалами сайту https://glavcom.ua/country


Наукова бібліотека УДУНТ