1703

Впливовість збірника наукових праць "Anthropological Measurements of Philosophical Research" (укр. Антропологічні виміри філософських досліджень) у наукометричній системі Web of Science

Цифрова видавнича діяльність наукової бібліотеки зосереджує зусилля на максимізації впливу публікацій УДУНТ в межах міжнародної наукової та громадської сфери й сприянні вільному обміну знаннями (https://library.diit.edu.ua/uk/page/e-publishing-house).

Інформація про досягнення науковців УДУНТ у публікаційній діяльності регулярно висвітлюється на сайтах наукової бібліотеки (https://library.diit.edu.ua) та репозитарію (http://eadnurt.diit.edu.ua/jspui/) університету.

З метою висвітлення публікаційних здобутків науково-педагогічних і наукових працівників УДУНТ фахівцями наукової бібліотеки зібрана й проаналізована інформація з різних цифрових систем: Scopus, WoS, Репозитарію університету, БД «Публікаційний профіль університетської науки».

На основі отриманих даних створено 2 дайджести:

«ТОП-10 НАУКОВЦІВ УДУНТ: ПУБЛІКАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ (2021–2022 рр.)» http://eadnurt.diit.edu.ua/jspui/handle/123456789/16618;

«Впливовість збірника наукових праць "Anthropological Measurements of Philosophical Research" (укр. Антропологічні виміри філософських досліджень) у наукометричній системі Web of Science».

Збірник наукових праць "Anthropological Measurements of Philosophical Research" (укр. Антропологічні виміри філософських досліджень; http://ampr.diit.edu.ua/) індексується в наукометричній системі Web of Science. Дане видання на 01.01.2023 р. в науковій категорії PHILOSOPHY in ESCI edition належить до квартилю Q1.

За останні 3 роки (2020-2022) в збірнику опубліковано 81 стаття, в тому числі – 12 статей, авторами/співавторами яких є 10 науковців УДУНТ.

ЩО ТАКЕ КВАРТІЛЬ?

Квартиль - це своєрідна категорія "престижності" наукового журналу всередині наукометричної бази. Позначається "квартиль" літерою Q (скор. від слова "quartile"). Усього існує чотири квартилі Q1, Q2, Q3 і Q4. Перший і другий квартили Q1, Q2 - вважаються найпрестижнішими, в них входять найрейтинговіші журнали. Третій та четвертий Q3, Q4 – простіше.

На основі своїх рейтингів журнали можуть переміщатися з одного квартилю до іншого після кожного перерахунку результатів цитування того чи іншого року. Тому квартиль розміщення одного й того ж журналу може відрізнятися, наприклад, у 2018 та 2019 роках… може як підвищуватись, так і знижуватись. Більше того, журнали можуть займати відразу кілька квартилів, якщо зареєстровані в базі в кількох наукових категоріях.

За матеріалами сайтів:

https://openscience.in.ua/quartile-wos-scopus.html

https://www.webofscience.com/wos/woscc/summary/7e9ad017-7193-4cae-9399-26cc94097dac-7791ff3e/relevance/1