2703

Шановні користувачі!

27 березня відзначаємо Міжнародний День театру

Наше місто має багато різноманітних театрів, 

широко відомих як в Україні, так і у світі. 

Сьогодні розповідаємо про молодіжний театр «Віримо»


Дніпровський драматичний молодіжний театр «Віримо!» — молодіжний театр у Дніпрі, розташований у Палаці дітей та юнацтва по Набережній Перемоги, 5. Театр засновано у 1991 році, з 2003 р. театр перебуває в комунальній власності.

Історія театру починається з драматичного гуртка, відкритого Володимиром Петренком у Палаці піонерів 16 вересня 1991 р. Прем'єра першої вистави театру за п'єсою Лорки «Дім Бернарди Альби» відбулася у березні 1992 р.

У 1998 театр вперше бере участь та отримує гран-прі регіонального фестивалю театрального мистецтва «Січеславна» за виставу «Шантеклер». Відтоді «Віримо!» неодноразово стає володарем гран-прі фестивалю (зокрема, у 2000 (вистава «Кролики та Удави»), 2007 ("Дуже проста історія"), 2009 («Голодна кров»), 2016 («Самогубець»), 2018 («На краю світу»).

Рішенням Дніпровської міської ради у березні 2003 аматорський театр «Віримо!» перезасновується вже як професійний, приналежний до міського управління культури. Незмінним керівником та головним режисером театру є його засновник Володимир Петренко.

У репертуарі театру на сьогодні — 16 вистав, показ відбувається на Великій та Малій сценах. Це дійсно молодіжний театр, бо грають на сцені та глядачі у залі – переважно підлітки й молодь. Зала завжди заповнена вщерть, відвідувачі влаштовуються навіть на сходах, а по завершенні дійства ще довго не вщухають аплодисменти.

За сайтом : https://uk.wikipedia.org/wiki/ та матеріалами у вільному доступі Інтернет

Про інші театри Дніпра див. публікації:

https://library.diit.edu.ua/uk/article/836

https://library.diit.edu.ua/uk/article/705

https://library.diit.edu.ua/uk/article/592